У серпні в Києві стартував соціальний проєкт «Інтелект молоді – Києву!», у якому взяли участь 18 вихованців Київської Малої академії наук – переможці міжнародних і всеукраїнських конкурсів науково-технічної творчості.
Серед них 5 випускників нашого ліцею: Варвара БАБИЧ, Ніна КАПЛІНА, Володимир КАРАН, Євгенія ОЛЕЩЕНКО та Єлизавета СТОЛЯРЧУК.
Проєкт підготовлено за ініціативи Департаменту освіти і науки м. Києва з метою формування суспільної думки щодо важливості позашкільної освіти, творчого розвитку учнівської молоді Києва – майбутньої наукової еліти України. У проєкті представлені автори досліджень, що мають особливу актуальність для суспільно-економічного життя України й отримали високу фахову оцінку від вітчизняних науковців.
36 плакатів вже розміщені на станціях метро: «Шулявська», «Арсенальна», «Дорогожичі», «Лук’янівська», «Золоті ворота», «Печерська», «Дружби народів». Крім того, молодих зірок можна побачити на сітілайтах на центральних вулицях та площах Києва: Кловський узвіз, вул. Генерала Алмазова, вул. Павла Скоропадського, вул. Народного ополчення, вул. Бульварно-Кудрявська, вул. Михайлівська, вул. Хрещатик, Львівська площа.
«Інтелект молоді – Києву» покликаний на прикладі цих звичайних, але незвичайних у своїх талантах і здібностях, молодих людей, довести, що кожен може досягти успіху, стати генератором змін на найкраще, якщо наполегливо йти до своєї мети. Проєкт спрямований на формування справжніх суспільних цінностей, котрі полягають у тому, що суспільний авторитет має належати особистостям, які своїм талантом та самовіддачею роблять нашу країну більш прогресивною та заможною.
Ця ініціатива – це чудова нагода познайомити столицю та її гостей із фронтмейкерами інноваційної реальності майбутнього – гордістю української юнацької науки. Це наочна демонстрація того, що юнацькі винаходи можуть бути абсолютно фаховими та впроваджуватись у ті сфери соціально-економічного життя столиці, які нагально потребують інновацій. Суспільство має знати про неабиякий інтелектуальний потенціал майбутнього нашої держави та розуміти, що всіляка підтримка інтелектуально обдарованих дітей – це найкраща інвестиція в інноваційне завтра України.
Приєднуємось до слів подяки Київської МАН нашим талановитим, натхненним, творчим – і просто чудовим вихованцям – учасникам цього проєкту! Ви славите Київ й Україну! Успіхів вам у всіх ваших починаннях! А також дякуємо усім педагогам та науковцям за їхній самовідданий труд у підготовці майбутньої наукової еліти України! Інтелект молоді – Києву й Україні!
За матеріалами з сайтів:
https://kyivcity.gov.ua/…/upershe_na_reklamnikh_bordakh_mi…/
https://kman.org.ua/…/start-vidbuvsya-intelekt-molodi-kyy…/…
Київська Мала академія наук учнівської молоді
Департамент освіти і науки Києва

Від plkpi