2021/2022 н.р. – випускник Політехнічного ліцею Національного технічного університету України «КПІ» м. Києва. Нагороджений Похвальними листами та відзначений грамотами за успіхи в навчанні та участь в заходах ліцею. За підсумками 2021/2022 навчального року визнаний кращим ліцеїстом і відзначений стипендією засновника та першого директора ліцею професора Василя Микитовича Киричкова. Номінований від ліцею на премію GLOBAL STUDENT PRIZE.

Цього року Ігор вступив на приладобудівний факультет КПІ ім. Ігоря Сікорського та University of Alberta (Канада).

Ігор з дитинства цікавиться наукою, створенням винаходів, бере активну участь у багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсах:

Зацікавленість робототехнікою і програмуванням дало змогу у складі команди у 2015 році отримати найвищу нагороду на Всеукраїнському чемпіонаті FIRST LEGO League  з робототехніки. Тричі представляв Київ і Україну у складі команди на Всесвітніх чемпіонатах FIRST LEGO League з робототехніки у ЮАР, Іспанії та США – наймасштабніших науково-проектних світових чемпіонатах, де команди презентують свої дослідження та змагаються у грі роботів.

У 2021/2022 н.р. в секції інформаційно-телекомунікаційних систем та технологій відділення технічних наук посів І місце на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.

У 2021 році на XII Всеукраїнській науково-технічній виставці-конкурсу інноваційних проектів «Майбутнє України 2021» у номінації «Інформаційно-телекомунікаційні системи і технології» та на Х Фестивалі інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2021: Україна і світ» – фіналіст, отримав сертифікат на програму UF Startup School Beginner 2022 від бізнес-інкубатора Ukrainian Future.

На Міжнародному фестивалі інженерних наук і технологій в Тунісі «I-FEST» (Тhe International Festival of Engineering Science and Technology in Tunisia) – виборов золоту медаль.

На Міжнародному шоу інновацій та винаходів (International Innovation & Invention Show) E-NNOVATE-2022 – золота медаль.

На 21-ій технологічній виставці Малайзії (MTE) 2022 – золота медаль.

На 48-ій Женевській міжнародній виставці винаходів 2022 – срібна медаль.

Учасник Всеукраїнського форуму до Дня захисту дітей «МИ ДІТИ СИЛЬНОЇ КРАЇНИ – УКРАЇНИ!» за участі Першого заступника Голови Верховної Ради України, народних депутатів, Міністерства освіти і науки України та за підтримки Програми «USAID Рада: наступне покоління».

У серпні 2022 року Ігор отримав Премію Київського міського голови за особливі досягнення у розбудові столиці України – міста-героя Києва за 2021 рік у категорії «Наукові досягнення».

 

Квадрокоптер-міношукач – це пристрій, який дистанційно передає саперам координати вибухонебезпечних об’єктів за допомогою різних способів передачі сигналу. Цей пристрій робить процес розмінування швидшим і безпечнішим.   Ігор постійно вдосконалював свій винахід і шукав можливості розвитку. І тепер в кожному інтерв’ю він говорить, що більшу частину коштів персональної премії GLOBAL STUDENT PRIZE він використає на розробку свого квадрокоптера-міношукача для того, щоб представити його нашим військовим в Україні, а пізніше надати і всім військовим у світі. Таким чином він хоче зберегти багато життів і вважає це своєю місією. Частину коштів він хоче задонатити на нашу армію для того, щоб якнайшвидше, якнайближче прийти до перемоги. Про це Ігор сказав в своєму інтерв’ю “Голосу Америки”.

Премію започаткувала компанія Chegg.org у партнерстві з організацією Varkey Foundation. Основна мета – висвітлювати зусилля незвичайних студентів у всьому світі, які змінюють наш світ на краще. Global Student Prize – «донька» Глобальної премії для вчителів Global Teacher Prize. Марк Боксер – представник Chegg.org Global Student Prize – розповів “Голосу Америки”, що на нагороду претендували 7 000 студентів зі 150 країн світу, з них обрали 50 найкращих, потім з 50 обрали 10. Переможця обирали судді, а за процесом слідкувала PricewaterhouseCoopers — міжнародна мережа компаній у сфері консалтингу та аудиту. 

Олег Володимирович Козленко – науковий керівник проєкту, викладач технологій нашого ліцею, керівник секції технологічних процесів та перспективних технологій  відділення технічних наук Київської МАН, завідувач лабораторією кріогенної техніки ФМФ КПІ ім. Ігоря Сікорського сказав, що коли людина три роки весь свій вільний час витрачає на проєкт, який не для себе, а для людей, який не кидає проєкт навіть під час повномасштабного вторгнення Росії на нашу країну, то це заслуговує на повагу. Не можемо з ним не погодитись. Хай якомога більше життів вдасться зберегти і наблизити нашу перемогу.

Фото Chegg.org

Від plkpi