Інакше, як блискучим, виступ наших ліцеїстів на конкурсі-захисті Малої академії наук України цього року назвати просто неможливо.

Понад 100 тисяч учнів готували цього року свої наукові дослідження, і тільки 1136 молодих дослідників після попередніх етапів потрапили цього року до фіналу. Уперше проведення конкурсу-захисту МАН пройшло  за новою формулою – протягом п’яти насичених науково-освітніми і культурно-мистецькими подіями днів, під час яких учасники конкурсних перегонів від усіх дванадцяти відділень взяли участь у багатьох інтелектуальних випробуваннях та непересічних подіях.

Наполеглива праця, безсонні ночі, експерименти, численні розрахунки, пошук літератури…Мікс цього всього приніс чудові результати для нашого ліцею. Чи зміг ще якийсь навчальний заклад дати сім фіналістів, шість з яких стали призерами? Шість медалей поповнюють скарбничку перемог ліцею. Дякуємо Сергію Рубцову за його роботу «Основні аспекти ідентифікації особи за відбитком пальця»   в секції безпеки інформаційних та телекомунікаційних систем (науковий керівник Шпилька Олександр Олександрович, доцент кафедри радіотехнічних пристроїв та систем РТФ НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», педагогічний керівник Білошицька Людмила Василівна, викладач інформатики ліцею).

Бронзові медалі у Шульженка Артема в секції прикладної математики (науковий керівник Яковлєв Сергій Володимирович, доцент кафедри математичних методів захисту інформації ФТІ НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського») та Коваленка Данила в секції технологічні процеси та перспективні технології (науковий керівник Козленко Олег Володимирович, провідний інженер УНКЛКТ  ФМФ  НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», викладач технологій ліцею).

Срібні медалі у Корешкова Михайла в секції електроніки та приладобудування (науковий керівник Булигіна Людмила Вікторівна, кафедра інформаційної безпеки ФТІ НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», викладач інформатики ліцею) та Анцибора Вячеслава в секції науково-технічна творчість та винахідництво (науковий керівник Мікульонок Ігор Олегович, професор кафедри хімічного, полімерного та силікатного машинобудування НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», педагогічний керівник Козленко Олег Володимирович, викладач технологій ліцею).

Золоті медалі у Комашні Михайла в секції хімії (науковий керівник Пасічна Ельвіра Павлівна, провідний інженер відділу біохімії вітамінів і ензимів Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, педагогічний керівник Мала Наталія Володимирівна, викладач хімії ліцею) та Моніної Наталії в секції екологічно безпечні технології та ресурсозбереження (науковий керівник Козленко Олег Володимирович, провідний інженер УНКЛКТ  ФМФ  НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», викладач технологій ліцею,  педагогічний керівник Суворова Тетяна Анатоліївна, викладач фізики ліцею).

Крім того, Вячеслав Анцибор отримав від секретаря РНБО Олександра Турчинова відзнаку Ради Національної безпеки оборони України. Його проект та проект Наталії Моніної були представлені на виставці найкращих інноваційних винаходів учнів-членів МАН в Міжнародному центрі культури і мистецтв на алеї Героїв Небесної сотні, 1, яка проходила перед нагородженням фіналістів.

Ведучим нагородження був Олександр Педан, якого учасники щиро привітали і з яким із задоволенням робили селфі.

Медалі і дипломи фіналісти отримували від Президента МАН Станіслава Олексійовича Довгого та директора МАН Оксена Васильовича Лісового.

А на завершення від організаторів був музичний подарунок – виступ гурту ONUKA, особливістю якого є використання національних народних мотивів та інструментів в електронній музиці. Кожна композиція Наталії Жижченко та колективу викликала бурхливі овації.

Вітаємо всіх учасників і призерів конкурсу, їхніх викладачів і батьків! Цікавих ідей, нових досягнень, життєвої енергії, творчого натхнення та щедрих результатів на науковій ниві!  ФОТОГАЛЕРЕЯ