20–22 жовтня 2018 року у Великому конференц-залі НАН України (м. Київ, вул. Володимирська, 55) в рамках відзначення 100-річчя з дня заснування Української Академії наук

(нині – Національна академія наук України) відбувся Форум української наукової діаспори під назвою «Розвиток науки шляхом міжнародної співпраці» (The Forum of the Ukrainian Research Diaspora «Advancing Science Through International Cooperation»).

Мета цього заходу – розширення співробітництва українських учених із науковою діаспорою, розроблення механізмів сприяння залученню її до вдосконалення освітнього, дослідницького й інноваційного середовищ в Україні.

Ініціаторами та організаторами Форуму є Український міжнародний комітет з питань науки та культури при НАН України і Німецько-українське академічне товариство за участі Національної академії наук України, Міністерства освіти і науки України, Національного центру «Мала академія наук України». Проведення заходу підтримали Агенція з міжнародної економічної та наукової співпраці землі Баден-Вюртемберґ (Baden-Württemberg International, Німеччина), проект «Посилення дослідницьких та інноваційних зв’язків України (RI-LINKS2UA), Посольство Франції в Україні, Гумбольдт-клуб в Україні, Рада молодих вчених НАН України, Київський академічний університет НАН України та МОН України і громадська організація «Жінки в науці».

На Форумі представляли свої наукові проекти наші ліцеїсти Єлизавета Столярчук та Олександр Данилевич, які минулого року брали участь у міському конкурсі-захисті КМАН у відділенні технічних наук та зацікавили своїми розробками науковців.

За інформацією з сайтів nas.gov.ua, kyiv.man.gov.ua. фото facebook.com/kyiv.man/