18 квітня 2018 року відбувся Другий Київський фестиваль стартапів «Class ідея», організований Департаментом освіти і науки, молоді та спорту.

Метою фестивалю було виявлення кращих стартап-проектів, їхньої подальшої підтримки та впровадження. Основними критеріями відбору було вирішення конкретної проблеми, відповідь на актуальний запит суспільства і спрямування на покращення громадського життя.

Фестивалю передували майстер-класи, які проводили серед інших і викладачі нашого ліцею на базі Київського палацу дітей та юнацтва у лютому-березні цього року, та стартап школа, заняття в якій були безкоштовними для всіх зареєстрованих учасників.

Фестиваль проводився у чотирьох категоріях: початкова школа, основна школа, старша школа, педагогічні працівники, по три номінації в кожній – «Стартап у Побуті», «Стартап у Природі», «Стартап для Людини».

На участь у другому Київському фестивалі стартапів «Class ідея» було подано 96 заявок, серед яких 7 нашими ліцеїстами.

Цього року «Ніки» отримали Коваленко Данило в номінації «Стартап для Людини» за проект «Утилізація відпрацьованих шин кріоакустичним методом» та Лисін Сергій в номінації «Стартап у Природі» за проект «Робот-пожежник із системою самонаведення на базі комп`ютерного зору».

Кожен з учасників отримав подяку Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та призи у вигляді рюкзаків та ланч-боксів. Дякуємо Анні Колесник, Олексію Чалому, Валерії Яворовській та Михайлові Охрімовському за представлення своїх ідей на цьому фестивалі.

Цікавими і корисними були спеціальні призи та подарунки від Партнерів фестивалю та запрошених експертів. Так, Коваленко Данило отримав право публікації PR-статті у журналі «НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ+»; подяку, флешку та сертифікат на профтестування від Київського міського центру зайнятості; сертифікат на проходження тримісячної акселераційної програми для команди стартапу від венчурного акселератора для інноваційних стартапів «EX1P»; сертифікат на навчання та футболку від Бізнес-інкубатора «SIKORSKY CHALLENDGE», а Лисін Сергій – сертифікат на розміщення прототипу в галереї інновацій коворкінгу HUB 4.0; сертифікат на навчання на 5000 грн від компанії «DEPS» для проходження навчального курсу «Побудова та технічна експлуатація волоконно-оптичних ліній зв’язку»; сертифікат на навчання та футболку від Бізнес-інкубатора «SIKORSKY CHALLENDGE»; сертифікат на безкоштовну бізнес-консультацію по веденню стартапу від Міжнародного бізнес- акселератора «Business Sharks»; сертифікат на участь у ІІ (очному) етапі Kyiv Engineering Team Competition (Київський інженерний командний конкурс), що відбудеться 19-29 травня 2018 року; сертифікат на 30% знижку на послуги з реєстрації о`бєктів інтелектуальної власності в юрисдикції Великобританії від венчурного акселератора для інноваційних стартапів «EX1P».

Особлива подяка Київській МАН за залучення партнерів конкурсу та Київському палацу дітей та юнацтва за чудову організацію!

І щиро бажаємо всім учасникам успіхів у реалізації власних стартапів! ФОТОГАЛЕРЕЯ