У кожного з нас є улюблений колір. А чи задумувалися ви про те, що означає мій улюблений колір? Або чому сьогодні мені до вподоби один колір, а завтра інший? Чому я один тиждень можу носите речі одного кольору, а наступного змінювати кольори в одязі щодня? Тому, що колір є відображенням нашого настрою, подій, які ми зараз переживаємо, емоційний стан від нашого оточення та багато іншого. Дізнайтеся, що означає колір, якому ви сьогодні надаєте перевагу.

Подумайте, який колір ви поставите на перше місце, а який – на останнє:

  • сірий,
  • блакитний,
  • зелений,
  • червоний,
  • жовтий,
  • фіолетовий,
  • коричневий,
  • чорний.

Сірий

Якщо ви віддаєте перевагу сірому кольору – ви свідомо відмежовуєтеся від зовнішніх впливів, щоб зберегти ідеальний спокій і внутрішню стабільність. Якщо сірий колір для вас на останньому місці, то ви – особа, скоріше, емоційна, дуже діяльна та захоплена. Ви прагнете до яскравих вражень.

Блакитний

Блакитний колір – це символ вразливості, прихильності, вірності. Той, хто поставив його на перше місце, у хвилини невдач легко засмучується. Якщо ви рішуче відкидаєте блакитний колір, то це означає внутрішнє занепокоєння та бажання змін, які допоможуть позбутися депресії та пасивності.

Зелений

Той, хто поставив цей колір на перше місце, прямолінійний, виявляє тенденцію до ідеалізації самого себе, одночасно маючи схильність «насильно поліпшувати інших». Людина, яка рішуче відкинула зелений колір, часто скаржиться на те, що навколишні занадто багато чого від неї вимагають.

Червоний

Якщо ви розміщуєте червоний колір на першому місці, то це означає, що ви, хочете посилити свої емоційні почуття. Усі, хто виключає червоний колір, роблять це в основному тому, що відчувають протистояння до агресивності та тиску.

Жовтий

Той, хто розміщує жовтий колір на першому місці, виявляє прагнення до незалежності та надію на щасливе життя. Супротивникам цього кольору не вистачає стабільності та певного усамітнення.

Фіолетовий

Той, хто любить фіолетовий колір, створює навколо себе атмосферу гармонії та згоди, однак нерідко відчуває нерішучість, приймаючи рішення. Той, хто розміщує фіолетовий колір на останньому місці, висловлює несвідому тугу за чуттєвими переживаннями.

Коричневий

Як улюблений колір, він означає сильну потребу у відпочинку та розслабленні. Як неулюблений колір він означає те, що ви рішуче відкидаєте будь-яку повсякденність.

Чорний

Той, хто розміщує чорний колір на першому місці, часто зазнає поразок у двобоях з долею. Якщо ви розміщуєте чорний колір на останньому місці, ви не збираєтеся ні від чого відмовлятися, але тим самим ризикуєте, очікуючи від життя занадто багато.