З 2009 року Україна виступає повноправною країною-учасницею Міжнародного конкурсу комп’ютерних проектів серед учнівської та студентської молоді INFOMATRIX.

З 21 по 23 лютого 2018 року тривав національний етап конкурсу в Україні. І надзвичайно приємно, що всі наші ліцеїсти-учасники  очного туру посіли цього року призові місця.

Серед призерів в категорії навчальних проектів Єлизавета Самусенко («Електронні контурні карти») та Олексій Чалий («Assistant For Chemistry»), в категорії апаратного управління – Юлія Шевченко («Додатковий модуль контролю «БОЙЛЕР CONTROL» на платформі ARDUINO»), в категорії проектів спеціального призначення командний проект Дениса Твердохлібова та Олександра Данилевича «ECOCHIP», а в категорії інструментальних проектів командний проект Дмитра Крючкова, Юрія Людомирського та Олександра Булави («Система вияву кислотного середовища в хмарах»). Перше місце в категорії рόботи посів Сергій Лисін з проектом «Робот-пожежник із системою самонаведення на основі комп’ютерного зору».

Крім професійного журі проекти учасників оцінювали і глядачі. За кількістю голосів грамотами глядацьких симпатій були нагороджені переможці кожної категорії, серед яких Юлія Шевченко, Сергій Лисін та Дмитро Крючков. Отже, оцінки журі та глядачів практично співпали.

Головною метою національного етапу конкурсу є відбір учасників, які представлятимуть нашу країну на міжнародному рівні у травні цього року у м. Бухарест (Румунія). Урочисте закриття ХVІІ Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2018» і національного туру Міжнародного конкурсу комп’ютерних проектів «INFOMATRIX2018» завершилось врученням сертифікатів переможцям змагань, які вибороли право представляти Україну на міжнародному рівні. Вітаємо з отриманням цих сертифікатів Сергія Лисіна та Дмитра Крючкова! І дуже дякуємо керівникам робіт наших учасників. Нових перемог і натхнення учасникам!