Ліцеїсти, Ви просто неймовірні! З таким інтересом, з такою зацікавленістю, з таким азартом розповідати про свої наукові дослідження впродовж п’яти годин не кожен зможе. Знаходити підхід до найменших відвідувачів, тримати увагу підлітків, розсіювати сумніви дорослих… Все це ви робили сьогодні. Справжній ажіотаж був біля винаходів Станіслава Скоробогатова, Дмитра Свердліченка, Варвари Бабич, Єлизавети Лазарової. Дмитра відвідувачі не відпустили навіть на кілька хвилин для фотосесії з учасниками заходу. А робот Ярослава Цимбалістова викликав таке захоплення, такий блиск в очах! А ще Ярослав навчав ним керувати, тож діти брали до рук його телефон майже не дихаючи. І робот слухався їх! Володимир Каран, Євгенія Олещенко та Єлизавета Столярчук не лише продемонстрували свої винаходи, розповіли про їхнє практичне застосування, а і з задоволенням розповідали про навчання в ліцеї, про викладачів, програму, адже дітей і батьків на Науковому пікніку цікавило все!
Досліди з рідким азотом, до яких могли долучитись всі відвідувачі, у когось викликали захват, а у когось і побоювання. Максим Миколайович Нестеренко та Олег Володимирович Козленко змогли розсіяти будь-які страхи перед рідким азотом, а також розповіли про його застосування, продемонстрували властивості. Отже, тепер ми, напевне, застраховані від того, що ще якісь журналісти за кілька годин, проведених в лабораторії кріогенної техніки фізико-математичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського, так і не зрозуміють, що ж таке рідкий азот, але сюжет в ефір випустять.
Дуже приємно було бути сусідами факультетів КПІ, зокрема ІХФ та РТФ. Цікаві досліди, доступні пояснення студентів та викладачів привертали увагу відвідувачів до наших локацій.
Дуже вдячні за підтримку Київській МАН, вихованцями якої є багато наших ліцеїстів, за допомогу в доставці рідкого азоту та дослідницьких моделей.
І, звичайно, найвища оцінка організації заходу! Все було просто чудово! Навіть погода, як і обіцяли організатори, була сонячною.

Від plkpi