Медицина та енергетика, військова промисловість та інфраструктурні проекти. Саме цим галузям присвячені винаходи переможців фестивалю «Sikorsky Challenge – 2017», які вибороли свої нагороди в номінації Президентського Фонду «Україна». Свої заохочення юнаки та дівчата отримали з рук Президента України (1994 – 2005 рр.) Леоніда Кучми.

Цього року Фестиваль інноваційних проектів «Sikorsky Challenge» вже вшосте відбувся у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського». Змагання допомагає виявити найактуальніші проекти у різних галузях техніки, сприяє комерціалізації найцікавіших винаходів свої ідеї та їхньому виведенню на національний та міжнародні ринки.

Президентський Фонд «Україна» є одним з фундаторів та спонсорів фестивалю. Під час визначення переможців номінації Фонду пріоритетними були проекти загальносуспільного значення та соціального спрямування. Визначено дев’ять номінантів Фонду «Україна», які отримали дипломи та премії. Cеред них і наші ліцеїсти: Михайло Комашня, розробник підвищення захисної функції бронежилета, та Сергій Лисін, який створив робота-пожежника із системою самонаведення на базі комп’ютерного зору.

Церемонія вручення нагород відбулася в рамках засідання Наглядової ради Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, головою якої є Леонід Кучма.

 – Сьогодні ми ще раз переконалися у тому, наскільки талановитою є наша молодь. Це дійсно наш величезний резерв, це – майбутнє нашої держави. Важливо, щоб і наша влада теж розуміла, що підтримка молоді – це запорука ефективності економіки, це конкурентоспроможність нашої держави, – наголосив Леонід Кучма. РЕПОРТАЖ НА ISTV

Інформація та фото з сайту  http://www.kuchma.org.ua/fund/foundation/18876/