Київська МАН успішно завершила навчальний рік!

У святковій та урочистій атмосфері Київська Мала академія наук учнівської молоді провела свою традиційну завершальну підсумкову сесію.

23 травня 2017 року Великий конференц-зал Президії Національної академії наук України вщерть заповнили юні науковці столиці – учні Київської МАН – переможці та призери Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, призери міжнародних інтелектуальних конкурсів, їхні наставники – педагогічні та наукові керівники, вчителі шкіл, представники Управлінь освіти районів міста Києва, батьки учнів, представники організацій-партнерів, що формували призовий фонд для талановитих дослідників: Комісії по роботі з науковою молоддю НАН України, Київського планетарію, Академії ДТЕК, Київського міського центру зайнятості, освітнього проекту «Школа Героїв», Київського зоопарку.

Після ознайомлення учасників з Виставкою-презентацією досягнень Київської МАН розпочалася офіційна церемонія свята – виконання гімну України, виступи з привітаннями від почесних гостей.

Уже багато років науковцями-школярами опікуються поважні вчені Національної академії наук України. Ось і цього разу зал з великою цікавістю слухав виступи Першого віце-президента НАН України, академіка, професора, доктора фізико-математичних наук Антона Григоровича Наумовця, академіка, заступника голови Комісії по роботі з науковою молоддю НАН України, професора, доктора біологічних наук Миколу Сергійовича Веселовського, Президента Малої академії наук України, член-кореспондента НАН України, академіка НАПН України, професора, доктора фізико-математичних наук Станіслава Олексійовича Довгого та інших.

Про підсумки роботи Київської МАН та досягнення її вихованців у 2016–2017 н.р. звітував директор академії Володимир Олексійович Васинюк.

Кульмінацією святкового дійства стало нагородження  грамотами Національної академії наук України та Департаменту освіти і науки, молоді та спорту міста Києва ‒ за підписами Бориса Євгеновича Патона і Олени Григорівни Фіданян, які отримали переможці Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у 2016-2017 н.р., керівників учнівських дослідницьких робіт. Серед них наші ліцеїсти Каріна Семенко, Данило Коваленко, Анатолій Санжаровський та їхні керівники Людмила Вікторівна Булигіна, Олег Володимирович Козленко. За багаторічну плідну співпрацю з Київською Малою академію наук учнівської молоді у справі виховання майбутньої наукової зміни відзначено директора нашого ліцею – Юрія Васильовича Киричкова.

За високі результати участі у ІІ (міському) етапі конкурсу нагороджувались також кращі наукові товариств учнів, кращі районні управління освіти міста, загальноосвітні навчальні заклади. Приємно відзначити, що наш ліцей увійшов в п’ятірку кращих наукових товариств КМАН, а управління освіти нашого району отримало почесну відзнаку – «Золоту сову».

Переможці разом із грамотами отримали квіти та нагороди від партнерів Київської Малої академії наук: книжкові видання від науково-видавничої ради НАН України та Комісії по роботі з науковою молоддю НАН України, цінні призи та корпоративні сувеніри від Академії ДТЕК, квитки до Київського зоопарку, подарункові сертифікати на перегляд фільму у форматі повнокупольного кіно від Київського планетарію, сертифікати на профорієнтаційне тестування та іміджеві пакети від Київського міського центру зайнятості, квитки на зустрічі з досвідченими професіоналами від інноваційного освітнього проекту «Школа Героїв».

Грамотами та призами від партнерів були нагороджені також переможці міжнародних конкурсів – вихованці Київської МАН, в число яких увійшли наші учні Жуковський Ігор Андрійович та Корешков Михайло Олександрович.

Завершилося святкове дійство урочистим виконанням “Гаудеамуса”ФОТОГАЛЕРЕЯ

(За матеріалами з сайту Київської МАН)

Грамота директора
Грамота КМАН-2017