22 травня відбулось нагородження у відділенні, яке охоплює на сьогодні найбільшу кількість наших ліцеїстів.

У Велику фізичну аудиторію 1 корпусу КПІ були запрошені учасники конкурсу, наукові та педагогічні керівники, члени журі та всі, хто до нього долучився.

Серед інших почесних гостей до слова запросили нашого минулорічного випускника Анатолія Санжаровського – переможця ІІІ етапу МАН, стипендіата Президентського стипендії цього року.

23 роботи подали наші ліцеїсти в 5 секцій цього відділення. 14 призових місць на ІІ (міському) етапі, з яких 5 перших.

В секції електроніки та приладобудування посів перше місце Михайло Корешков, який згодом представляв цю секцію на ІІІ заключному етапі МАН. Олександр Данилевич, Денис Твердохлєбов та Іван Сіроштан отримали грамоти за активну участь у конкурсі. Багато питань виникло у учасників під час захисту, здивувало, що оформлена заявка на патент ще не свідчить про новизну роботи. Тому дуже приємно, що захист в секції електроніки та приладобудування став лише одним з етапів представлення їхніх робіт, а в подальшому вони успішно брали участь в інших конкурсах.

В секцію технологічні процеси та перспективні технології також було подано 4 роботи. Перше місце у Данила Коваленка, який вже другий рік поспіль стає учасником Всеукраїнського етапу МАН. Дипломом за друге місце нагороджений Дмитро Киричков, а Анна Колесник та Антон Казновський відзначені грамотами за активну участь.

Всі 4 роботи, які ліцеїсти подали в секцію машинобудування та робототехніки стали призовими. Друге місце у Єлизавети Столярчук та треті місця у Сергія Лисіна, Артема Денисюка та Максима Кравчука.

З 5 робіт в секції екологічно безпечні технології ресурсозбереження дві роботи посіли перші місця. Це дослідження Юлії Шевченко та Наталії Моніної. Дипломом за третє місце нагороджений Максим Трохимець, а Поліна Суворова та Валерія Яворовська були відзначені грамотами.

Найпопулярнішою секцією цього року стала секція науково-технічна творчості та винахідництва, керівник якої Олексій Дмитрович Кагляк – кандидат наук, доцент кафедри лазерної техніки та фізико-технічних технологій Механіко-машинобудівного інституту КПІ ім. І.Сікорського, був присутній на ліцейному захисті дослідницьких проектів, давав поради учасникам перед міським етапом. Результат цієї секції – перше місце у Вячеслава Анцибора. Друге місце у Софії Лазарової, треті місця у Станіслава Скоробогатова та Михайла Комашні. Марія Сінкевіч та Марія Трухан отримали грамоти.

Володимир Олексійович Васинюк, заступник директора Київської МАН, дуже тепло привітав наукових та педагогічних керівників робіт. Подяками за роботу із творчо обдарованою молоддю та співпрацю з Київською Малою академією наук були відзначені Олег Володимирович Козленко, Людмила Вікторівна Булигіна, Оксана Анатоліївна Співак, Тетяна Анатоліївна Суворова, Оксана Анатоліївна Коваленко, Віктор Володимирович Гаврилюк та Олексій Васильович Матвійчук.

У звіті за 2017/18 н.р. керівник відділення технічних наук Станіслава Станіславівна Ігнатова часто згадувала наших ліцеїстів, перераховуючи їхні численні досягнення: нагороди на конкурсах та олімпіадах, участь в конференціях, публікації в збірках тез та фахових журналах. Приємно, коли наших дітей хвалять. Вони на це, без сумніву, заслуговують! ФОТОГАЛЕРЕЯ