16-20 березня 2022 р. відбулася Міжнародна виставка інновацій у Женеві, в якій взяли участь 725 винахідників з 45 країн. «The International Exhibition of Inventions of Geneva»  одна з найважливіших  щорічних подій у світі, присвячена виключно винаходам. КЛИМЕНКО Ігор з проєктом «Квадрокоптер-міношукач» відзначений СРІБНОЮ медаллю. Проєкт Ігоря може використовуватися при проведенні розмінувань територій, на яких проводились активні бойові дії. Метою винаходу є швидке знаходження вибухонебезпечних об’єктів на поверхні та під землею (міни, активні елементи нерозірваних боєприпасів тощо) та надання інформації оператору про їхнє місцезнаходження (координати відносно точки запуску та координати на мапі). Перевагою є компактність та мобільність винаходу, оскільки його можна помістити у звичайний рюкзак. Під час місії розмінування розроблений пристрій мінімізує участь людини у пошуку вибухонебезпечних об’єктів, тому надає повну безпеку військовим та кардинально скорочує кількість жертв.

Наш ліцей оформив два патенти № 148676  та № 148677 «Безпілотний літальний апарат».
Україна вдруге стала учасником цієї виставки. У 2021 році обидва призери були  випускниками нашого ліцею. «ЗОЛОТО» у Лисіна Сергія з проєктом «Nutis» –  системою з розумних окулярів та багатофункціонального додатку для підрахунку калорійності страв.
«СРІБЛО» у Скоробогатова Станіслава  з проєктом «Застосування елемента Пельтьє для рекуперації електричної енергії у гібридному автомобілі», який зменшує  споживання палива.

Від plkpi