23 травня наші ліцеїсти взяли участь у профорієнтаційному заході «Місто Майбутнього», який проходив у Міжнародному дитячому центрі «Артек» у Пущі-Водиці.

Київський міський центр зайнятості, організатор цього заходу, відібрав до участі шість учнів Київської МАН, які представили власні інноваційні проекти та бізнес-рішення, серед них три наших ліцеїсти:

· Комашня Михайло – стартап «Підвищення захисної функції сучасного бронежилета»;

· Коваленко Данило – стартап «Утилізація відпрацьованих шин кріоакустичним методом»;

· Самусенко Єлизавета – стартап «Електронні контурні карти».

Вихованці Міжнародного дитячого центру «Артек» мали змогу ознайомитись з винаходами юних науковців, поставити питання та віддати свої голоси за вподобаний стартап, тобто виступити у ролі інвесторів, кожен з яких мав 1 млн. умовних євро.

Переможцем за рішенням глядацького голосування став Коваленко Данило, який зібрав 60 голосів або 60 млн. умовних євро. Учасники отримали подяки за активну участь у профорієнтаційному заході «Місто Майбутнього» від Київського міського центру зайнятості та Міжнародного дитячого центру «Артек».

А ми дякуємо Київському Міському центру зайнятості за організацію такого заходу, а також Київській Малій академії наук за допомогу в його проведенні.

Стартапи, звичайно, не мають залишатись лише проектами. Озвучування наявних проблем, представлення громадськості можливостей їхнього вирішення та пошук шляхів впровадження – спосіб покращувати наше майбутнє і сьогодення.