Міжнародний чемпіонат комп’ютерних талантів «Золотий Байт» заснований Комп’ютерною Академією ШАГ у 2008 році.

Конкурс орієнтований на молоде, прогресивне покоління, яке прагне проявити та реалізувати свої здібності у сфері IT-технологій, дизайну та комунікацій.

Тема конкурсних робіт Чемпіонату «Золотий Байт-2018» – «Create the new world» («Cтвори новий світ»).

Чемпіонату має на меті надати можливість талантам проявити свої здібності у сфері IT-технологій, дизайну та комунікацій; стимулювати молодих фахівців впроваджувати інновації та розвивати бізнес-ідеї; надати реальну підтримку творчій молоді; звернути увагу нового покоління на соціальні проблеми і дати можливість вплинути на їх вирішення; зміцнити престиж інтелектуальної діяльності в суспільстві; розвивати популярність ІТ-технологій серед людей; заохотити молодих фахівців, які готові розвиватись та створювати нові цікаві проекти.

Денис Твердохлєбов, Олександр Данилевич та Юлія Шевченко цього року пройшли відбір до участі у Регіональному фіналі, який відбувся 27 квітня у Київському відділенні академії. Юлія представляла свій проект “AirHub” в категорії Start-Up Challenge, а проект Дениса і Олександра “EcoChip” був представлений в категорії Junior Competition. Наші учасники вибороли на цьому етапі треті призові місця.

А проект Юлії пройшов до Інтернаціонального фіналу, який проходив 19-20 травня. У ньому брали участь проекти з України, Молдови, Білорусі, Румунії, Азербайджану та Грузії. В категорії Start-Up Challenge було представлено майже 40 проектів. Юлія успішно захистилась та отримала схвальні відгуки журі.

Про цей конкурс у відгуках Юля написала, що він веселий і пізнавальний, але особливо вона наголосила, яку колосальну підтримку весь цей час вона мала від свого викладача інформатики Людмили Вікторівни Булигіної.

У Юлі фантастичні плани на наступний рік, а ми вітаємо її з цими перемогами та бажаємо успіху в подальшому!