З 26 вересня в КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочала роботу конференція “Відновлювана енергетика та енергоефективність у XXI столітті”, яка має за мету обговорення проблем та перспектив розвитку використання відновлюваних джерел енергії, електро- і біоенергетичних ресурсів, тепла землі і теплопостачання країни за рахунок енергії сонця, вітру, гідроенергетичних ресурсів, а також реалізації заходів для енергозбереження та енергоефективності.
Конференцію присвячено 120-річчю утворення КПІ ім. Ігоря Сікорського, 100-річчю заснування Національної академії наук України та 100-річчю заснування факультету електроенерготехніки та автоматики КПІ ім. Ігоря Сікорського. Її організаторами виступили Інститут відновлюваної енергетики НАН України, Представництво Польської академії наук в м. Києві, Міжгалузевий науково-технічний центр вітроенергетики ІВЕ НАН України, Мала академія наук України, Громадська спілка «Українська воднева рада» і, звісно, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» й кафедра ЮНЕСКО «Вища технічна освіта, прикладний системний аналіз та інформатика» при університеті та ННК «Інститут прикладного системного аналізу». Програмою останнього дня роботи конференції передбачено проведення окремої молодіжної секції, участь у якій взяли аспіранти і студенти зі своїми стартап-проектами та школярі – члени Малої Академії наук. Учасники цієї секції не лише працювали у традиційному для наукових заходів форматі заслуховування і обговорення доповідей і повідомлень, а й ознайомились з роботою Українсько-Польського Центру вдосконалення технологій відновлюваних джерел енергії та енергоефективності, який працює при кафедрі відновлюваних джерел енергії факультету електроенерготехніки та автоматики КПІ ім. Ігоря Сікорського.
З доповідями на конференції виступили наші ліцеїсти Станіслав Скоробогатов з роботою “Застосування елементу Пельтює для рекуперації електричної енергії від нагріву гальмівних дисків” (керівники Козленко О.В. та Коваленко О.А.) та Артем Денисюк з роботою “Встановлення автономних джерел енергії як спосіб зменшення енерговитрат в метро” (керівники Козленко О.В. та Суворова Т.А.).
Дякуємо нашим науковцям за внесок у розвиток науково-практичної роботи ліцею.

n15818