Виховуючи компетентністну особистість, не можна оминути і  патріотичне  виховання на прикладі морального вибору реальних людей. Напередодні святкування 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення,  Дня Перемоги  у Політехнічному ліцеї відбулася зустріч з ветераном Здравком Августовичем, який був у числі солдатів 3-ого Українського фронту.
Із далекого 1943 у нього залишилося чимало спогадів, якими він охоче поділився з ліцеїстами 9-11 класів. Наші учні також підготували для ветерана війни невеличкий святковий концерт, в якому  прозвучали пісні воєнних років, що були оберегом наших воїнів, талісманом безсмертя.

Напевно, тільки та людина, яка бачила війну дитиною, яка пережила війну дитиною може розповісти сучасним дітям про те, що  таке війна з її жахами, страхом, загибеллю людей, які стали близькими. Ми ж зичимо ветерану довгих років життя і сподіваємось, що ще не одне покоління учнів зможе  задати йому запитання, аби дізнатися більше, зрозуміти більше, стати мудрішим.