«Зробимо життя безпечним» – під таким гаслом у перші два тижні нового навчального року в освітніх закладах Києва пройшов «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності». 

За доборю традицією, двічі на рік до дітей приходять працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, аби розповісти, чим може закінчитись нехтування правилами пожежної та власної безпеки. Ліцеїсти ПЛ долучились до цих заходів.
  16 вересня до ПЛ завітав старший лейтенант служби УЗ, начальник караулу ДСНС Ураїни у м. Києві Дідич Юрій Валентинович та провів урок на тему: «Зробимо життя безпечним». Він привітав усіх з початком нового навчального року, побажав успіхів у навчанні та зауважив, що знання, отримані  ліцеїстами сьогодні важливі, адже в майбутньому можуть врятувати їх життя та життя оточуючих. Діти своєю допитливістю  та цікавістю підпадають під  так звану группу ризику, адже в пошуках чогось незвичного спричиняють надзвичайні ситуації або стають їх жертвами. І попередити, проінформувати їх про небезпеку, познайомити з першочерговими діями з ліквідації надзвичайних ситуацій та правилами порятунку власного здоров’я та оточуючих – це головна мета рятувальників.

Рятувальник розповів ліцеїстам, що таке вогонь та що може статися, якщо нехтувати правилами пожежної безпеки. За допомогою слайдів та фото з реальних пожеж, учням було роз’яснено основні причини виникнення пожеж та їх наслідки.

А от чи вміють учні правильно викликати пожежно-рятувальну службу? Зробивши опитування, пожежник дізнався, що вміють,  гарно та чітко. “Знають як, що треба говорити та діяти, завдяки урокам з основ безпеки життєдіяльності…» – зауважив один з ліцеїстів.

На завершення всім було продемонстровано фільм «Небезпечні знахідки», в якому гарно пояснено та продемонстровано наслідки нехтування правилами безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Враховуючи сьогодення, тема вибухонебезпечних предметів досить актуальна, тому інформація, отримана під час зустрічі, залишиться в пам’яті наших ліцеїстів надовго. Заходи такого плану підвищують культуру безпеки кожного ліцеїста.