14 жовтня – значуща дата, яка щорічно переповнює гордістю та хвилюваннями серця мільйонів громадян нашої держави.   В цей день українці святкують День захисникаУкраїни – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет України.

14 жовтня українці відзначають чотири великі свята:

– День святої Покрови Пречистої Богородиці;

– 74-а річниця створення Української повстанської армії (УПА) – 1942 р.;

– День Українського козацтва;

– День захисника України.

Ліцеїсти ПЛ не могли оминути своєю увагою ці свята. Напередодні відзначення Дня захисника України в ліцеї пройшла акція «Браслет нескорених» – дівчата виготовляли власними руками та вручили браслети хлопцям. У початковій школі пройшла «Естафета мужності». Хлопчики та дівчатка мали змогу продемонструвати свою силу, спритність, витривалість та наполегливість у різних цікавих конкурсах.  Окрім цього, наші ліцеїсти вже вкотре виготовили привітальні листівки для наших героїв – воїнів АТО та разом із батьками підготували для них солодкі подарунки.

Ми щиро вітаємо всіх чоловіків з цим святом, адже ми впевнені в тому, що козаки переродилися в справжніх воїнів та живуть серед нас. Мужні українці, лицарі, справжні хранителі своєї землі, здається, ні краплі не змінилися за силою духу. Так само на першому місці у них Україна, свобода, честь та мужність.

Любов до своєї Батьківщини переповнює їх серця левовою звитягою, незалежно від віку та місце знаходження. І щоб не викидала доля – вони зможуть, навіть коли сил нема – зроблять, приборкають, не спиняться, подолають, тому що вони  – справжні козаки! Головне, що вони пам’ятають своє козацьке коріння та люблять рідну землю, як і за старих часів, захищаючи її. ФОТОГАЛЕРЕЯ