Залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом, пропагування здорового способу життя, розвиток здібностей ліцеїстів в обраному виді спорту. Створення необхідних умов для фізичного розвитку дітей, для їх повноцінного оздоровлення, набуття навичок здорового способу життя. Це одне із найважливіших завдань гуртка загальної фізичної підготовки, під керівництвом Гладушкіна В.А.

Фізичному розвитку ліцеїстів сприяють різноманітні форми позаурочної фізкультурно-спортивної діяльності. Найпоширеніші з них:

  • гімнастика до уроків, мета якої – організація учнів на початку навчального дня, запобігання викривленню постави, підвищення працездатності учнів упродовж дня, загартування організму;
  • фізкультурні хвилинки і паузи для зняття втоми. Фізкультурні паузи практикують також у групах продовженого дня;
  • спортивні змагання, конкурси, фізкультурні свята з залученням батьків.

Досягненнями гуртка загальної фізичної підготовки є участь та перемога ліцеїстів у багатьох спортивних змаганнях районного та міського рівня. Окрім ліцеїстів з великим задоволенням беруть участь у спортивних змаганнях, як батьки наших учнів та і викладацький склад Політехнічного ліцею. Вже традиційними для нас стали змагання з футболу, волейболу, настільного тенісу між вчителями та ліцеїстами.

Від plkpi