Михайла Комашню, Данила Коваленка та Артема Денисюка – учнів 11 класу нашого ліцею – було запрошено сьогодні до Солом’янської районної державної у місті Києві адміністрації.З нагоди Дня науки народний депутат України Дмитро Андрієвський та керівник району Ігор Довбань вітали наукову еліту Солом’янки з професійним святом. Були відзначені вагомі здобутки і досвідчених діячів науки, і перспективної молоді, за якою – науково-технічний розвиток нашої держави і світу. У Солом’янському районі надзвичайно розвинута наукова галузь. Вона складається з 41 установи та організації, які займаються науково-технічною діяльністю. Також було підписано Меморандум про співпрацю між Солом’янською адміністрацією та закладами вищої освіти району з метою конструктивної співпраці та консолідації зусиль для розвитку науки та освіти.

Артем Денисюк – учасник науково-практичної конференції «Відновлювана енергетика та енергоефективність у ХХІ столітті», Всеукраїнської конференції «Українська наука в інформаційних вимірах: актуальні виклики сьогодення»; відзначений грамотою за участь у виставці-презентації наукових та технічно-наукових розробок присвяченій 100-річчю НАН України; посів третє місце в категорії «Енергетика» Національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF-2019 «POLYTECHO Україна 2018-2019», здобув перемогу і нагороджений дипломом за перше місце в номінації «Екологія та ресурсозбереження» ІХ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України», отримав патент № 126109 «Тунельна електростанція» від 11.06.2018; має публікації. На Всеукраїнському конкурсі-захисті МАН у 2018-19 н.р. робота Артема на тему: «Встановлення автономних джерел енергії як спосіб зменшення енерговитрат в метро» була відзначена срібною медаллю.

Данило Коваленко у 2018/19 н.р.  був учасником трьох районних олімпіад. Нагороджений дипломами за перше місце з екології, третє з фізики  та математики. На міській олімпіаді з фізики посів ІІІ місце. На конкурс МАН представив роботу з утилізації використаних автомобільних шин кріоакустичним методом, яка посіла І місце на ІІ (міському) етапі та І місце на ІІІ етапі Всеукраїнського  конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України у секції технологічні процеси та перспективні технології. Має патенти на свої винаходи, публікації у фахових журналах. На IV етапі Всеукраїнської олімпіади з екології нагороджений дипломом І ступеня. З Міжнародної олімпіади екологічних проектів «Golden Climate» у м. Найробі (Кенія) Данило привіз золоту медаль та гран-прі.

Михайло Комашня цього року став призером п’яти районних олімпіад, трьох міських олімпіад та четвертий рік поспіль призером IV етапу Всеукраїнської олімпіади з хімії. Учасник конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт в секціях історії України, хімії та науково-технічної творчості та винахідництва. З проектом «Якісний аналіз алкалоїдів сіллю Рейнеке» Михайло посів перше місце на Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту Малої академії наук у 2017-18 н.р., з проектом «Використання заміщенних діамондоїдів в розробці селективних інгібіторів ензимів ендоканабіноїдної системи» отримав золоту медаль у 2018-19 н.р.

З заслуженими нагородами ліцеїстів привітали ректор вищого навчально закладу, який є співзасновником нашого ліцею,  КПІ ім. Ігоря Сікорського – професор Михайло Захарович Згуровський та директор ліцею Юрій Васильович Киричков. Саме з розвитком науково-дослідницької діяльності та створенням сприятливих умов для навчання обдарованої молоді пов’язує він майбутнє ліцею.

Від plkpi