Патентним Бюро «Др. Еміл Бенатов та Партнери» був оголошений конкурс на здобуття Прем ії ім. д-ра Еміла Бенатова для винахідників з-поміж студентів та аспірантів НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського». У конкурсі могли взяти участь здобувачі, які відповідають принаймні одній з перелічених вимог:

– є авторами (винахідниками) патентів на винаходи, що охороняються чинними охоронними документами України та інших держав;
– є авторами (винахідниками) патентів на корисні моделі, що охороняються чинними охоронними документами України та інших держав, за умови наявності висновку про відповідність заявленого технічного рішення критеріям патентоспроможності;
– є авторами (винахідниками) РСТ-заявок, що отримали позитивний висновок Міжнародного пошукового органу;
– є переможцями конкурсу стартапів Sicorsky Challenge;
– є переможцями конкурсів Intel-techno та Intel-eco, які продовжують дослідження на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського.
За результатами відбору чотири наших ліцеїсти взяли участь у заключному етапі конкурсу. Ліцеїстки Софія Лазарова та Наталія Моніна стали лауреатами Премії ім. д-ра Еміла Бенатова, а ліцеїсти Вячеслав Анцибор та Данило Коваленко відзначені сертифікатами Премії ім. д-ра Еміла Бенатова.
Інформаційна довідка з сайту http://benatov.biz:
Патентне бюро «Dr. Emil Benatov & Partners» було засновано у березні 1993 р. доктором Емілом Бенатовим і стало однією з найбільш успішних приватних компаній з охорони інтелектуальної власності в країнах пострадянського простору, яке надає широкий спектр спеціалізованих послуг в Україні, Болгарії, країнах Європейському Союзі та інших державах. Офіси Бюро розташовані в м. Київ (Україна) і в м. Софія (Республіка Болгарія).
Патентне Бюро «Др. Еміл Бенатов і Партнери» здобуло високі оцінки в міжнародних рейтингах юридичних і патентних фірм. За результатами експертного оцінювання партнер Бюро і керівник нашого українського офісу Др. Данило Бенатов був включений до ТОП-1000 IP-фахівців за версією IAM Patent 1000 2017 – The World’s Leading Patent Professionals.