У м. Найробі (Кенія) завершилася Міжнародна учнівська олімпіада з екології, яка тривала із 4 по 11 квітня 2018 року. За перемогу в цьому престижному змаганні боролись представники різних країн світу, які надали для розгляд високоповажного журі понад 220 учнівських проектів.

Українська команда складалась із двох учасників, які гідно представила нашу країну. У її здобутку – 2 медалі!

Гран-прі (золоту медаль) виборов Валентин Фречка, учень 11 класу Сокирницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови Хустської районної ради Закарпатської області. Таку високу відзнаку отримав його інноваційний проект «Технологія виготовлення eco friendly паперу з опалого листя». Срібною медаллю олімпіади нагороджений Вячеслав Анцибор, учень 11 класу Політехнічного ліцею Національного технічного університету України«Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Захоплення у членів журі викликав його перспективний проект «Використання альтернативного джерела живлення та нової системи його охолодження для напівпричепів-рефрижераторів».

Щиро вітаємо Вячеслава, його батьків та наставника, викладача технологій Політехнічного ліцею НТУУ “КПІ” м. Києва, завідуючого лабораторією кріогенної техніки ФМФ НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського»
Козленка Олега Володимировича!